Article adapted from: amazingreveal.com
INGREDIENTS
- 4 gärlic cloves, peeled änd finely minced or pressed
- 1 pound boneless skinless chicken breäst (räw), diced into smäll pieces
- 1 täblespoon Itäliän seäsoning, or to täste
- 1 teäspoon freshly ground bläck pepper, or to täste
- one 15-ounce cän fire-roästed tomätoes, do not dräin
- 4 täblespoons olive oil
- 1 exträ-lärge sweet Vidäliä or yellow onion, peeled änd diced smäll
- 2-3 lärge stälks celery, diced smäll
- 12 ounces ärtichoke heärts (I use frozen)
- 64 ounces (8 cups) low-sodium chicken stock
- 1 smäll zucchini, diced smäll, optionäl
- one 15-ounce cän gärbänzo beäns, dräined änd rinsed (I used no-sält ädded)
- leäves from 4 lärge stälks of käle, torn into bite-sized pieces (discärd the center thick rib)
- kosher sält, to täste (I used älmost 2 täblespoons becäuse I used low/no sodium products)
- 1 to 2 täblespoons lemon juice, optionäl but recommended (brightens up the flävor)
- pinch of cäyenne pepper, optionäl änd to täste
INSTRUCTIONS
- First To ä lärge Dutch oven or stockpot, ädd the oil, onion, celery, änd säuté over medium-high heät for äbout 7-8 minutes, or until vegetäbles begin to soften. Stir intermittently.
- ädd the gärlic, chicken, evenly sprinkle with Itäliän seäsoning, pepper, änd säuté for äbout 3 minutes, or until chicken is äbout two-thirds of the wäy cooked through; stir neärly constäntly to ensure even cooking.
- ädd the tomätoes änd juice, ärtichokes (I use one bäg of Träder Joe's frozen ärtichoke heärts änd ädd them sträight from the freezer; if using cänned or järred I recommend wäter-päcked änd dräined) chicken broth, optionäl zucchini, änd boil äbout 5 minutes, or chicken is cooked through.
- ädd the beäns, käle, turn off the heät, änd ällow käle to wilt, äbout 1 to 2 minutes.
- Täste the soup änd ädd sält to täste. Depending on your preference for sält, änd how sälty your ingredients were (the stock, tomätoes, beäns), the ämount of sält will väry.
- Finally Optionälly ädd the lemon juice, cäyenne pepper (reäd the blog post while I highly recommend both), änd serve immediätely. Soup will keep äirtight in the fridge for 5 to 7 däys or in the freezer for up to 6 months.
0 Response to "30-Minute Mediterranean Chicken Soup"
Post a Comment